VDA Vloeren
» Verwijder regelmatig met een stofwisser of stofzuiger het losse vuil en stof van de vloer. Het voorkomen van los vuil zorgt voor een langere levensduur van uw vloer. Een goede schoonloopmat en schone zolen helpen hierbij.

» Gebruik een microvezel vlakmop om de vloer te dweilen. Maak deze niet te nat, want het water dat teveel achterblijft op de vloer kan later zichtbaar zijn als kalk.
Het voordeel van een microvezel vlakmop is dat het vuil echt meegenomen en verwijderd wordt. Ook laat de vlakmop geen sporen na. Dit in tegenstelling tot een gewone mop, die het vuil van links naar rechts verplaatst en bij het raken van wanden vuil en water achterlaat.

» Bij gebruik van een reinigingsmiddel adviseren wij het gebruik van CleanCare. Belangrijk is dat het reinigingsmiddel niet zeephoudend is. Zeep brengt namelijk een laagje aan wat snel weer vuil aantrekt en wat ervoor kan zorgen dat de vloer glad wordt. Meng het reinigingsmiddel in de voorgeschreven verhouding met koudwater.

» Zolang de vloer nat is mag deze niet belopen worden.

» Maak nooit schoon met een schuurmiddel of een schuurdoekje! Hierdoor wordt de beschermlaag aangetast en krijgt u krassen in uw gietvloer.

» VDA gietvloeren zijn bestand tegen vloeistoffen als thee, vruchtensappen, wijn etc. Geef het echter niet de kans in te werken en haal deze vloeistoffen direct van de vloer. Blijft het liggen dan droogt de vloeistof in en kunnen er alsnog vlekken in de vloer komen.

» Let op producten waarin weekmakers verwerkt zijn. Denk hierbij aan rubberen banden van speelgoed fietsjes, kinderwagens etc. Deze weekmakers tasten de beschermlaag aan waardoor vlekken kunnen ontstaan.

Nadat de vloer bij u gegoten is ontvangt u een startpakket met daarin CleanCare Ultra reinigingsmiddel en uitgebreide onderhoudsvoorschriften.